Dom Arija - Blog


Alchajmerova bolest kod žena

Dom Arija, posebnu pažnju posvećuje u ovom blogu ženama obolelim od Alchajmerove bolesti. Pokušaćemo da se osvrnemo na sve zdravstvene probleme i kognitivne smetnje, koje ova bolest izaziva kod njih.


Kako najmilije suočiti sa činjenicom da će biti smešteni u starački dom?

Stare osobe sa velikim zdravstvenim problemima zahtevaju stalnu negu, posebno kada je u pitanju demencija, Alchajmerova ili Parkinsonova bolest. Pročitajte na našem blogu zašto je važno da se obave kvalitetni razgovori sa korisnicima pre nego dođu u dom za stare.


Lepa, ugodna muzika i kako njeni tonovi utiču na starije ljude

Poznato je da vibracije muzičkih instrumenata unose harmoniju u telo. Muzika vraća energiju, snagu i inspiraciju. Ona ima moć da nas dovede do suza i smeha. Neobično je kako jedna melodija, može vratiti životnu radost i osmeh na lice.


Lepo prepodnevno druženje uz muziku i stihove u domu za stare Arija

Dom za stara lica Arija trudi se da na svaki način udovolji svojim korisnicima i izađe u susret svim njihovim željama. Ove nedelje je to bilo druženje sa maestrom na harmonici Aracki Vladimirom.


7 prednosti koje donose starim licima redovne fizičke aktivnosti

Medicinsko osoblje u našem domu za stare Arija, ističe svakom korisniku prednosti redovnog vežbanja, među kojima je svakako najvažnije produženje životnog veka i bolje opšte zdravstveno stanje.


Kako zdrava ishrana utiče na korisnike u domu za stara lica?

Pročitajte koje su prednosti zdrave i pravilne ishrane u domu za stara lica.