Dom Arija - Blog


Sobe u staračkom domu Arija

Starački dom Arija je sa svojim radom počeo pre godinu dana i od tada je postao sinonim za dobru negu, udobno i sigurno mesto za vaše voljene, gde će proživeti mirnu starost. Sobe u staračkom domu su prilagođene našim korisnicima.


Staracki dom Beograd i način ophođenja prema starim licima

Staracki dom Beograd najveće poteškoće ima sa dementnim osobama, kao i onima koji su oboleli od Alchajmerove bolesti. Mentalne promene koje prate ovakvu vrstu oboljenja su veoma uočljive, jer oni ne samo da gube sposobnost da se sete dogadjaja iz prošlosti, već i dramatično menjaju tu osobu i smanjuju njen kapacitet u komunikaciji sa okolinom.


Doma za stare Arija je proslavio svoju prvu godinu postojanja

Dom za stare Arija je prošle godine u ovo vreme otpočeo sa radom. Sa jasnom vizijom, želeći da dom za stare bude mesto koje će biti drugo ime za topao dom i odličnu uslugu, upustili smo se u ovaj nimalo lak zadatak. Sada, godinu dana kasnije, možemo reći da smo uspeli u tome, što potvrđuju naši stanovnici koje ćete uvek sresti nasmejane.


Dom za negu starih lica i poseban program za seniore

Dom za negu starih lica Arija ide u korak sa svim najnovijim zdravstvenim programima koji uključuju vežbe mozga za seniore. Program obuhvata aktivnosti koje podrazumevaju sprečavanje kognitivnih oštećenja izazvana bolestima poput moždanog udara, demencije i Alchajmerove bolesti.


Starački dom i nega pacijenata obolelih od dijabetesa

Starački dom je mesto gde je svaki korisnik zbrinut na pravi način. Dijabetes je bolest koja pogađa mnoge starije osobe. Oko 25% svih stanovnika staračkih domova boluje od nekog tipa dijabetesa, s tim što su predviđanja da će se taj broj značajno povećati, imajući u vidu činjenicu da je broj obolelih u starosnom dobu od 65 godina u konstantnom porastu. Dom za stara lica ima obavezu da pruži adekvatnu negu, i da se brine o svim svojim stanovnicima na pravi način, a dijabetičari su osetljiva grupa, gde je pored dobro obučenog osoblja potrebno i mnogo pažnje i ljubavi.


Starački dom kao oaza vašeg mira u starosti

Starački dom je mesto u kome trebate svoju starost da provedete bezbrižno, okruženi onima koji će o vama brinuti na najbolji način.